01.04.2016: Folkeklubben

 

Fredag den 1. april var Folkeklubben på besøg hos Aale MusikSjak.
På trods af at bandet stadig er ret ukendt – de har kun eksisteret i godt 4 år – så var omkring 400 mennesker mødt op i Minihallen for at høre, hvad de 3 medlemmer kunne byde på.


Opvarmningen var lagt i hænderne på næsten-husorkesteret ”Dem Igen” fra Horsens. Denne herlige trio satte publikum dejligt op med deres repertoire fra Gasolins, Beatles’, Shu-bi-duas og mange andre bands bagkataloger.
Godt humør, dejlige kopier og smuk vokalsk treklang var den perfekte optakt til klokken 21, hvor Folkeklubbens entrede den store scene.

Hvis vi nu starter med konklusionen, så var der ingen, der blev skuffede over Folkeklubben. Tværtimod fik bandet helt sikkert mange nye fans, for Folkeklubben har noget, ikke mange andre danske bands har. De har personlighed og kant. De er så at sige ude på noget med deres musik og ikke mindst deres tekster. 

I Folkeklubbens univers er det ikke kun kærligheden, der råder. Der bliver filosoferet over livet, og der bliver stillet skarpt på forhold i samfundet, der ellers ikke får megen opmærksomhed i popmusik anno 2016.
Folkeklubben er politisk, men ikke politisk enøjet. Der bliver delt ud til både højre og venstre, som når de i sangen Fedterøv synger om de fedtede cafe-latte-narkomaner, der med Fjällräven på ryggen tror, de kan frelse verden.
De var befriende friske og ukonventionelle Kjartan, Rasmus og Rasmus. 
Folkeklubbens ikon, den gamle budcykel, som altid er med på scenen, er et symbol på, at de også rækker tilbage i historien, tilbage til tiden før elektroen overtog lyden i koncertsalene, og man skal da heller ikke høre meget af bandets musik, før grupper som fx Gasolin står printet i fluorescerende versaler.

Kjartan Arngrim er forsangeren og gruppens samlende midtpunkt. Han styrer slagets gang, og med sine filosofiske og finurlige betragtninger kæder han på charmerende vis gruppens numre sammen til en harmonisk helhed. 

Rasmus Jusjong er Folkeklubbens iøre- og iøjnefaldende multikunstner. Han lægger bund, betjener alverdens keyboards og slagtøj og er i øvrigt en væsentlig del af vokalen. 

Rasmus Dall er guitaristen, der lidt i baggrunden får musikken til at til at lyde som det, den gør. Rasmus skiftede strengene på sin Gibson lige inden koncerten – en cadeau til Aale, sagde han – så her var strøm på spaden. Som en overraskende nytænkning fik vi en forrygende guitarsolo – på elbassen!

Aftenen sluttede af med, at det særdeles veloplagte publikum blev underholdt endnu en times tid af ”Dem Igen”, og da midnat blev passeret var endnu en koncert hos Aale MusikSjak vel gennemført. 
Det var den 10. i rækken, og næste koncert, der afvikles til efteråret, kommer til at markere musikforeningens 5-års jubilæum.
 

Folkeklubben lagde med denne koncert for alvor billet ind på at være det band, der til dato har givet den dejligste koncert hos Aale MusikSjak.

 

Folkeklubben
Folkeklubben på scenen i Minihallen i Aale


Folkeklubben blev efter koncerten portrætteret i Kristeligt dagblad. Vil du læse artiklen, kan du klikke på linket herunder:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/folkeklubben-det-er-loegn-storbyfolk-er-mere-kulturelle

 

Herunder er et udvalg af fotos fra koncerten.

Copyright 2016: Aale MusikSjak / Lars Wichmann
Webmaster: Maiken Mynchau  | Tlf.: 6167 6202